Nemožné na počkání...

16. 06. 2016 20:21:27
...zázraky do tří dnů. Přesně taková očekávání mají někteří lidé, když některý sportovec vymění trenéra. Takhle to ale bohužel nefunguje.

Petra se letos odhodlala k zásadnímu kroku, když po sedmi letech ukončila spolupráci s Davidem Kotyzou a najala trenéra nového - bývalého skvělého deblistu Františka Čermáka. Ten sice ještě nikoho netrénoval, ale to nutně nemusí být na škodu, jako takový by měl být schopen se lépe přizpůsobit jejím potřebám na tenisovém poli.

Hned první turnaj - Stuttgart - ukázal, že by ta spolupráce vůbec nemusela být marná. Bohužel na dalších turnajích na to Petra úplně nenavázala, pro pořádek je ale třeba dodat, že od té doby nebyl turnaj, na kterém by ji nesužovaly zdravotní či jiné problémy. Nechci, aby to úplně vypadalo jako omluva, už dlouho si myslím, že by nebylo od věci, kdyby si Petra zajistila služby kvalitního fyzioterapeuta, některým, zejména svalovým, problémům by se tak možná dalo předejít.

Právě kvůli nic moc výsledkům se hned vyrojila spousta kritiků s tím, že Čermák nebyla dobrá volba, že si měla najít jiného, kvalitnějšího trenéra. Nebo "supertrenéra" typu Martiny Navrátilové. Když Petra vysvětlovala, proč supertrenéra nechtěla - především kvůli z takové spolupráce vyplývajícímu extrémně vysokému tlaku a očekávání - spousta lidí tento argument zamítla s tím, že se jí prostě nechce makat. Jenže úplně stejně vysvětlovala důvody neúspěšné spolupráce s Navrátilovou i Agnieszka Radwaňská, kterou by ale z neochoty dřít podezříval asi málokdo.

Já si myslím, že na nějaké hodnocení toho, jaký je Čermák trenér, je ale ještě brzy. Trénuje ji necelé dva měsíce, to není mnoho času na to, aby se změny v tréninku mohly projevit i ve výsledcích. A úplně stejně by to vypadalo, kdyby ji trénoval někdo zvučnějšího jména. Zkrátka - každá změna chce čas.

Jakkoliv není třeba pochybovat o tom, že na lepší výsledky nelze čekat do nekonečna, a nejen pro to, aby se prvotní nadšení nezměnilo na frustraci, už to, že díky této změně Petra znovu získala chuť do tenisu a do tréninku, na který, jak se nedávno vyjádřila, se i těší, to je rozhodně něco, na čem se dá stavět a je to slušný příslib.

Petra s Františkem si dali čas do konce sezóny - respektive do konce sezóny jsou prozatím domluveni na spolupráci. Dopřejme jim ho, než začneme lámat hole. Na to je totiž taky času dost.

Autor: Jiří Kvěš | čtvrtek 16.6.2016 20:21 | karma článku: 13.24 | přečteno: 563x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 52 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1441

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...